El Consell per la República i la Cambra de Comerç de Barcelona han mantingut aquest divendres una trobada per seguir construint un marc de col·laboració i continuar elaborant un conveni acordat per les dues parts per dotar a la societat catalana de més eines per assolir la República catalana. Aquesta trobada ha estat encapçalada pel president Carles Puigdemont i la presidenta de la Cambra Mònica Roca, i també ha comptat amb membres del Consell com Lluís Puig i Teresa Vallverdú. La trobada s'ha fet a un espai emblemàtic per a l'exili i la història de Catalunya com és la Casa de Francesc Macià a Prats de Molló. Tot i que no hi ha hagut declaracions després de la trobada, la consellera del Govern del Consell per la República , Teresa Vallverdú, ha valorat molt positivament aquesta primera reunió i ha recalcat que "és una passa per entendre que tenim molts punts en comú per aconseguir la independència del nostre país".

La trobada entre el Consell per la República i la Cambra arriba una setmana després el ple de la Corporació aprovés una declaració de suport explícit a l'entitat presidida per Carles Puigdemont en la que es reivindica que l'economia catalana ha de posar l’accent en la gestió des de Catalunya i per Catalunya dels recursos necessaris que permetin la millora de la competitivitat, fomentin la creació de riquesa i una millor distribució de la renda al país i acabar amb el menysteniment i els greuges crònics per part d'Espanya. Per assolir tot això, la Cambra assegura que el millor és que Catalunya compti amb un estat propi.

En aquesta línia, la declaració també  assegura que treballa amb diverses institucions per obtenir la independència i que una d'elles és el Consell per la República, amb el president Carles Puigdemont al capdavant, a qui expressa el seu "reconeixement merescut" pel seu treball per obtenir aquesta fita tan necessària per al teixit productiu del país. En relació amb el reconeixement del Consell per la República, el manifest expressa que l'entitat independentista mereix aquest reconeixement “per la seva preuada labor" per a aconseguir la independència, un fet que consideren "tan necessari com urgent per al teixit productiu del país”. A més, la declaració també reconeix l'“Assemblea de Representants, constituïda recentment a la Catalunya Nord, com a òrgan legítim de representació.”