No importa quan llegeixis això: la Mesa del Congrés dels Diputats impedeix que s'investigui la monarquia espanyola. Per tercer cop en poques setmanes, la Mesa de la cambra baixa ha tombat una petició de comissió d'investigació del patrimoni de la família reial arran de les investigacions de Suïssa al rei emèrit Joan Carles I. Per tercer cop en poques setmanes, els dos membres d'Unidas Podemos s'han quedat sols votant a favor de la qualificació de la iniciativa. El PSOE, el PP i Vox hi han votat en contra i han tornat a impedir que tiri endavant, com ja van fer la setmana passada.

Després de ser rebutjada dues vegades, fins a vuit formacions van tornar a registrar la setmana passada una comissió per investigar les "presumptes irregularitats comeses per membres de la Casa Reial”. Es tracta d’ERC, JxCat, EH Bildu, el PNB, el BNG, Més País i Compromís. “La tornarem a presentar els cops que faci falta. Ningú taparà les seves vergonyes aprofitant aquesta crisi”, van defensar els seus portaveus.

Unidas Podemos hi ha tornat a votar a favor, malgrat que aquest cop no signava la petició. Segons el seu portaveu Pablo Echenique, ho han fet “en coherència” amb el que han fet en el passat, malgrat que consideren que en el moment actual “no toca”. Un cop hagi passat el coronavirus, ha deixat clar que “exploraran tots els mecanismes perquè es conegui fins a l’últim detall dels 100 milions d’euros que tenia el rei Joan Carles en paradisos fiscals, d’on venien, a quines activitats es dedicava o quin coneixement en tenien altres membres de la Casa Reial i membres d’altres governs”.