La Mesa del Congrés ha vetat la petició conjunta d'Esquerra Republicana i del PDeCAT per crear una comissió d'investigació sobre la relació entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i qui va ser imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satti, cervell dels atemptats a Barcelona i Cambrils del mes d'agost passat. La proposta no ha prosperat perquè els representants del PP, el PSOE i Ciudadanos no van donar suport a la seva admissió a tràmit.

Els independentistes catalans van registrar aquesta sol·licitud dilluns passat i l'endemà, en la seva habitual reunió dels dimarts, la Mesa de la Cambra Baixa no va donar el vistiplau a la seva tramitació al·legant que aquest tema és un assumpte de seguretat nacional que s'ha de resoldre en la Comissió de Despeses Reservades, segons van confirmar fonts parlamentàries.

Precisament aquesta Comissió de Despeses Reservades, que és també l'encarregada de controlar les activitats dels serveis d'Intel·ligència, rebrà dimarts vinent el director del CNI, el general Félix Sanz Roldán, per explicar aquests vincles dels serveis secrets espanyols amb l'imam de Ripoll.