La diputada al Parlament per Catalunya en Comú-Podem, Conchi Abellán, s'ha imposat a Noe Bail a les primàries de Podemos a Catalunya i ha estat escollida com a nova secretaria general de la formació. Abellán, la candidata avalada per Pablo Iglesias i els comuns, ha aconseguit el 64,4% dels vots mentre que Bail només ha pogut obtenir el 23,7% dels suports. Amb la victòria d'Abellán, ja són cinc els secretaris general de Podemos a Catalunya en els últims cinc anys. Darrere d'Abellán i Bail, en tercer i quart lloc, han finalitzat Manuel Galiñanes i Albert Bastida.

Aquest no és el primer duel entre Abellán i Bail, ja que les dues es van enfrontar per decidir qui aniria a la llista dels comuns a les últimes eleccions al Parlament. En aquella ocasió la guanyadora va ser Bail, que en aquestes primàries volia recuperar el control del partit després de dimitir el febrer passat. 

Vicenç Navarro, incorporat a principis de juny a l'espai executiu de la direcció de Podem, tanca la llista d'Abellán, en la qual també hi ha els diputats al Parlament Lucas Ferro i Yolanda López. Abellán, diputada al Parlament i membre del Consell Ciutadà Estatal de Podemos, es presentava per "estendre ponts" i "poder ser decisius a les decisions del país", a més de "dotar d'eines a la militància per ser part d'aquests canvis a través dels cercles".

En un comunicat, la candidatura guanyadora, Un Podemos Contigo, ha afirmat que la victòria “evidencia la voluntat de canvi” entre la militància “davant la gestió de Noelia Bail com a secretària general”, i ha afirmat que ara s'obre “una nova etapa, oberta i participativa” per “construir la proposta de Pablo Iglesias” a Catalunya.

La candidatura ha volgut felicitar la resta de llistes i “especialment tota la militància” amb la qual “es treballarà conjuntament” per construir “un Podem fort que sumi forces per guanyar Catalunya”. En aquest sentit ha mostrat la voluntat “ferma” d’oferir “mà estesa” als integrants de les diferents candidatures que han participat en el procés.