Plaça Urquinaona s'ha omplert contra les actuacions policials d'aquesta setmana. La manifestació prevista per a avui ha sortit del punt on ahir hi va haver una batalla campal i, per la ronda Sant Pere, ha anat cap al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig Lluís Companys. Ara mateix hi ha manifestants a tocar de l'Arc de Triomf i el TSJC i a plaça Urquinaona amb Via Laietana, on continua un fort dispositiu policial.

passeig lluis companys el nacional guillem camos

Els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu per accedir a la zona, on s'han escorcollat les motxilles. La intenció és detectar materials i objectes perillosos que serveixen per llançar a la policia. Els primers moments de concentració han estat tensos però sense complicacions i molts crits, entre els que destaca "Buch dimissió", una de les consignes amb les quals s'havia convocat la manifestació.

Un dia més, Via Laietana està tancada, per blindar la prefectura de la policia espanyola. Justament, el CNP ha desencotxat a tocar d'Urquinaona provocant les primeres escridassades i empentes i algun llançament.

En la concentració d'ahir es van detenir 12 persones per part dels Mossos d'Esquadra i 10 més per part de la policia espanyola. Van ser 8 hores de batalla campal, des de les 16 h fins a les 00 h.

L'Ajuntament de Barcelona ha començat a retirar tot allò que podria provocar llançaments d'objectes contundents i material per fer barricades dels voltants de plaça Urquinaona, on avui s'ha tornat a convocar la concentració en contra les actuacions policials. A més, la Guàrdia Urbana ha recomanat a tots els comerços de la zona que tanquin. Des de dilluns fins avui s'han retirat 200 contenidors. Avui també s'han retirat sacs de runa de les obres que hi ha en els punts de la ciutat propers als punts de concentració. El que no s'està retirant són les casetes de les obres ni els vàters portàtils. S'està retirant mobiliari urbà de les zones on s'han convocat noves mobilitzacions.