Uns 400 militants han respost a la crida de la CUP per protegir la seva seu nacional aquest dissabte. Mentre el Consell Polític del partit es reuneix per tancar el programa electoral del 21-D, diverses organitzacions d'extrema dreta han convocat una concentració davant la seu del carrer Casp. Davant la inacció de la Junta Electoral, a qui els anticapitalistes van comunicar aquesta convocatòria ultra, la militància ha decidit protegir de forma pacífica els seus representants.

Fins al carrer Casp s'hi ha desplaçat una desena de furgonetes dels Mossos, que han blindat la seu amb tanques. Entre les persones que s'hi ha pogut veure hi l'exdiputada i candidata per Lleida de la formació, Mireia Boya, la fins ara diputada Mireia Vehí, la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, o l'exsecretari general de Podem, Albano-Dante Fachín.

La concentració de l'extrema dreta no ha passat de les 40 persones. Els ultres, que han marxat al cap d'una hora, han cantat l'himne d'Espanya i han cridat proclames com "la solución es agua y jabón". L'important desplegament policial ha evitat aldarulls. I al final els han cantat el "Passi-ho bé"

 

El passat dimecres, la CUP va adreçar dos escrits, un a la Junta Electoral de Barcelona i l'altre al Departament d'Interior, amb la intenció que deneguessin el permís a la concentració convocada per organitzacions ultres, com Somatemps o Por España me atrevo. Malgrat les comunicacions, el partit de l'esquerra independentista va denunciar aquest divendres que tant la Junta Electoral com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'havien "inhibit", negant-se a prohibir una manifestació feixista.