Prop de 100 persones s'han concentrat aquest dilluns davant de la Conselleria de Salut en protesta de la investigació quatre alts càrrecs del Departament per possible discriminació en el procés de vacunació de la covid-19 a policies i guàrdies civils destinats a Catalunya. El Jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona ha proposat de cridar a declarar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, l'exdirector del CatSalut Adrià Comella, l'exdirectora de l'àrea d'Organitzacions i Professionals del CatSalut Sara Manjón i l'exdirector de Serveis del departament Xavier Rodríguez.

El conseller Josep Maria Argimon ha agraït en declaracions als periodistes el suport i les mobilitzacions i ha defensat que des del departament es regeixen per un codi deontològic que "no mira ideologia ni color" i se centra en les persones. La responsable dels Programes Intersectorials de Salut Pública en la Infantesa i l'Adolescència de la Generalitat, Laia Asso, ha llegit un manifest de suport als investigats en el que reivindiquen que en salut "només importen les vides i no el soroll".

L'exconsellera Alba Vergés ha afirmat que "no hi ha raons objectives" per investigar aquests quatre càrrecs del Govern que a parer seu ho van donar tot per vacunar al conjunt de la ciutadania catalana i ha titllat la investigació de persecució absolutament injustificada. Per la seva part, la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha lamentat que s'iniciï un procés judicial "sense cap base" per investigar unes persones que han fet moltíssim en la lluita contra el coronavirus a Catalunya, ha dit.

"Una autèntica vergonya"

El president del consell d'administració de l'Institut Català de la Salut (ICS), Xavier Trias, ha criticat que aquesta investigació és "una autèntica vergonya" i ha remarcat la implicació dels responsables de la campanya de vacunació. La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Conselleria de Salut en matèria de Covid, Magda Campins, ha assegurat que aquests professionals ho han donat tot durant la campanya, que segons ella ha estat un èxit, gràcies, en part, a aquests investigats: "Estem profundament disgustats".

La directora general de la Unió Catalana d'Hospitals, Roser Fernández, ha destacat la mostra de suport "unànime i molt sincera" de tot el sector sanitari català als investigats. Finalment, el membre de la junta de govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (Coib), Enric Mateo, ha sostingut que la campanya de vacunació no hagués tirat endavant si no haguessin col·laborat entre tots els sanitaris: "No podem tolerar que es posi en dubte nostre professionalitat".