En una jornada en què la política catalana està monopolitzada pel judici a Laura Borràs, els partits polítics també han dit la seva sobre el cas. Aquest dilluns es donen les declaracions dels encausats, amb les mirades centrades sobre la presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts. Des del PSC, han volgut tirar pilotes fora i han manifestat el seu "màxim respecte" a la presumpció d'innocència de Borràs, així com al procés judicial. "Un cop hi hagi la sentència ferma, farem valoracions polítiques", ha avançat.

Més bel·ligerants han estat des de les files dels comuns. El portaveu dels liles, Joan Mena, ha aprofitat el judici a Laura Borràs per presumptes irregularitats en els contractes quan era directora de l'Institut de Lletres Catalanes (ILC) per carregar contra la seva figura. En una interpel·lació directa a Junts, ha interrogat "fins quan es mantindrà com a presidenta a Borràs, una persona acusada de presumpta corrupció". Els comuns no han evitat posar el dit a l'ull i han reiterat, un cop més, que aquest "no és un cas de persecució política", com ha defensat la presidenta suspesa del Parlament des de l'inici. Així, ha recordat que hi ha veus, com la de l'alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, que s'han posat de perfil amb aquesta qüestió. Per això els comuns li reclamen que es mulli sobre si està d'acord amb el relat del seu partit o si "accepta que estem davant d'un cas de corrupció". "Li demanem a Trias que parli clar, volem saber la seva posició".

 

Debat sobre la B-40

En les rodes de premsa d'avui també han tornat a aflorar les diferències entre el PSC i els comuns sobre la construcció de la B-40 entre Terrassa i Sabadell. Preguntada si el traçat de l'autovia ja està definit, Tortolero ha evitat concrecions i s'ha limitat a dir que en l'acord entre el Govern i els socialistes "queda clar" quin era l'objectiu del partit. "Ens cenyim al que vam aprovar en els pressupostos de la Generalitat".

De nou, els comuns han estat més contundents, assegurant que és "voluntat exclusiva" de l'executiu de Pere Aragonès que es parin definitivament els tres macroprojectes, inclosa la B-40. A més Joan Mena, que és alcaldable a Sabadell, s'ha dirigit directament a Juli Fernàndez, conseller de Territori i exalcalde de la ciutat per demanar-li que participi en la manifestació del 26 de febrer contra l'autovia. Com ha explicat ElNacional.cat en una entrevista a la diputada dels comuns Susanna Segovia, el portaveu també ha assegurat que des d'Unidas Podemos estan treballant per "evitar que s'executin" les partides destinades als macroprojectes des de dintre del govern espanyol.