Catalunya en Comú demanarà al Govern de la Generalitat que la seva proposta de pressupostos reverteixi les retallades socials dels últims anys. Això sí, ho farà sense condicionar el seu suport al fet que els independentistes donin suport als pressupostos de l'Estat acordats entre el PSOE i Units Podem, tot i que anteriorment ho havien dit.

Així ho va manifestar un dels coordinadors nacionals de CatComú, Ramon Arnabat, al consell nacional dut a terme per la formació a Vilafranca del Penedès, al qual no ha assistit Ada Colau. Arnabat va afirmar que Catalunya en Comú creu que és un error que els independentistes "vinculin la qüestió del pressupost amb els presos polítics" i considera que "haurien d'adonar-se que si s'aprova la proposta de pressupost a Madrid això farà que Catalunya tingui també més recursos".

El dirigent polític ha afirmat que creuen que el millor és "un acord global", però que Catalunya en Comú votarà sempre "en funció de la proposta que ens presenti el Govern, sense que ens condicioni res més". En aquest sentit, ha sol·licitat al Govern que en els comptes millori els recursos en l'àmbit de la salut i de l'educació i que torni a complir els convenis amb els ajuntaments.