El conseller europeu de Justícia, Didier Reynders, ha posat pressa al PP i el PSOE perquè renovin el Consell General del Poder Judicial. Segons ha explicat a la comissió mixta per a la Unió Europea, Reynders ha recalcat que la recomanació de la Comissió Europea és renovar ja l’òrgan de govern dels jutges “de forma prioritària”. “S’ha de procedir al nomenament dels membres dels CGPJ i, immediatament després, s’ha d’iniciar un procediment que, per fi, s’adapti a la norma europea”, ha explicat. Dit d’una altra manera, primer renovar i després canviar el model d’elecció de jutges. En aquest punt, el polític liberal belga ha recordat que “els estàndards europeus preveuen que el el Consell General es compongui per una majoria de jutges escollits per altres jutges”.

Aquest és el principal missatge que ha deixat Reynders i que xoca amb el pla del Partit Popular, que aposta per renovar la fórmula per escollir els jutges i fer els nomenaments.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.