L'evolució del govern de Pedro Sánchez ratifica, a parer de l'eurodiputat Toni Comín, les reticències que va expressar davant de la forma com va plantejar ERC les negociacions per facilitar la investidura del líder del PSOE. "La negociació per part d'una part de l'independentisme no es va plantejar de manera eficaç ni intel·ligent. Van donar la investidura a canvi pràcticament de res", ha retret.

 

Comín, que ha participat en una trobada telemàtica dels eurodiputats de JxCat amb la premsa, ha recordat que ja va manifestar en el seu dia aquestes reticències. Ha insistit que "si s'havia d'investir Pedro Sánchez es podien obtenir uns rèdits i uns beneficis i avantatges polítics molt més forts que els que es van aconseguir".

L'eurodiputat ha argumentat que la taula de diàleg que es va acordar "encara no és res". "Quan tens capacitat, has d'utilitzar les teves capacitats de negociació amb una mica més de força i amb una mica més d'astúcia", ha retret.

En concret ha lamentat que no es va voler fer una negociació conjunta de totes les forces independentistes a partir d'una plataforma, i que ERC, que no ha citat en cap moment, "amb l'argument que havia guanyat les eleccions", va voler fer la negociació per separat.

"Com a mínim s'havien d'obtenir avantatges i beneficis polítics per a l'independentisme molt més grans que els que es van aconseguir", ha reblat.