"Encara hi som a temps", amb aquesta frase, el conseller a l'exili Toni Comín ha fet una crida a 'in extremis' a forjar una llista unitària per les eleccions europees. Després de la publicació d'un manifest conjunt amb el president Carles Puigdemont i la consellera Clara Ponsatí, que ha estat publicada aquest dijous en diversos diaris, Comín ha explicat al programa 'Tot es mou' de TV3 els motius pels quals és partidari d'aquesta llista. 

A falta de deu dies perquè es tanquin les llistes, Comín ha defensat que una llista unitària donaria a l'independentisme "molta més veu i força a Europa" i assegura que molts actors de països europeus els han aconsellat anar junts per demostrar que hi ha una majoria independentista i considera que anar just donaria una "victòria independentista inapel·lable i claríssima".

"Creiem que té moltes més avantatges que inconvenients", ha defensat en aquest sentit, malgrat que el partit pel qual Comín és diputat, ERC, ha tancat la porta a aquesta llista. Sobre aquest aspecte, Comín ha assegurat que entén l'argument dels republicans d'anar separats a les eleccions al Congrés i també a les municipals si es fa en clau de "combat metropolità", però no en les europees. 

"Hem d'aparèixer a Europa amb el 51% dels vots", ha afegit Comín, que ha assegurat que tant ell com Puigdemont i Ponsatí ha decidit fer una última crida a la llista unitària perquè s'han vist amb el "deure" i la "responsabilitat" de dir-ho perquè "ara ho veiem encara més clar". Per tot això, Comín ha demanat a JxCat i ERC fer un "últim intent" per aconseguir un acord.