La Unió d'Oficials, associació professional amb representació en el Consell de la Guàrdia Civil, ha presentat una querella contra l'empresari Jaume Roures per les seves recents declaracions en les que apuntava que en l'institut armat es practiquen tortures i es manipulen informes.

Roures va fer les seves declaracions en un programa de TV3 després de l'informe d'aquest cos enviat a un jutjat de Madrid en la instrucció oberta per la manifestació feminista del 8-M i la resposta de les autoritats en l'inici del contagi de coronavirus.

La Unió d'Oficials, que ha demanat de personar-se com a acusació en aquesta causa al Jutjat d'instrucció 51 de Madrid, considera que les declaracions de Roures són "gravíssimes", per la qual cosa no poden quedar-se "impassibles davant de l'intent d'embrutar l'honor de la Guàrdia Civil".

La querella criminal ha estat presentada davant del jutjat d'instrucció de Barcelona que correspongui per tanda i demanen que s'obri una investigació contra Roures per calumniar i injuriar la Guàrdia Civil.