L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, proposa crear una plataforma de diàleg multinivell, sota el paraigua de la Comissió Europea, per afavorir el diàleg entre els governs català i espanyol i ajudar a resoldre la crisi del conflicte català. Així ho ha traslladat l'alcaldessa als cònsols de països europeus i als representants de les institucions europees a Barcelona, en una reunió que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al consistori. 

"Europa hauria d'intervenir", ha expressat Colau en una roda de premsa després de la reunió. Per l'alcaldessa, el conflicte català ja no és "només una qüestió catalana i espanyola", sinó que té una "dimensió europea", o per això ha demanat als cònsols i representants de la UE que estudiïn la seva proposta.

Colau ha volgut ser molt respectuosa amb el paper dels estats europeus, i en especial de la Unió Europea, assegurant ser molt conscient que "ha de respectar els afers interns" i ser "respectuosa" amb els estats membres, però ha volgut demanar que s'impliquin per "rebaixar la tensió". 

Evitant que la proposta s'entengui com una mediació, ja que l'estat espanyol ho ha rebutjat, Colau ha volgut parlar de "plataforma de diàleg" que ajudi a "desescalar la tensió". A més, ha assegurat que no pretén que sigui "instada per la UE, però sí sota el seu paraigua, perquè tindria "més força". 

L'alcaldessa també ha volgut ser molt crítica amb el govern de Mariano Rajoy, per haver optat per resoldre un conflicte "polític" a través de la via judicial, però també amb el Govern de Carles Puigdemont per utilitzar la via unilateral. "Ni la judicialització és efectiva, ni la via unilateral ajudarà a resoldre el conflicte", ha manifestat. 

Colau també ha volgut recordar la repressió policial i ha lamentat que diumenge hi va haver una "vulneració de drets i llibertats" i que els ciutadans es van trobar en una situació d'"indefensió".