La cursa a la dreta arriba fins i tot a les impugnacions davant del Tribunal Constitucional. Tothom estava esperant el recurs d'empara que havia anunciat Pablo Casado contra la candidatura europea de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, que continua sense arribar. Però Ciutadans, que no havia anunciat aquesta intenció, se li ha avançat. Aquest dimecres a la tarda, hores abans que finalitzi el termini a mitjanit, el partit d'Albert Rivera ha entrat al registre de l'alt tribunal el seu escrit.

Després que aquest dilluns els tribunals madrilenys revoquessin el veto que havia imposat la Junta Electoral Central, posant per sobre els drets polítics dels candidats a l'exili, Ciutadans ha demanat empara al TC. Des del partit unionista consideren "inadmissible que un senyor que ha fugit de la justícia i que treballa en contra d'Espanya tingui privilegis i representi el nostre país". En la mateixa línia, denuncien que "és una vergonya que els espanyols hagin de pagar un sou amb diners públics a Puigdemont després d'haver donat un cop d'estat".

En el seu recurs, la formació d’Albert Rivera reclama que el TC “anul·li i deixi sense efecte la sentència impugnada perquè vulnera els drets fonamentals invocats (igualtat i tutela judicial efectiva) i declari en conseqüència la validesa de la resolució de la Junta Electoral Central”.

Ciutadans justifica que la situació censal dels tres candidats de JxCat és "irregular" perquè no haurien de constar en el cens de residents a l'estat espanyol, sinó al d'absents. Indiquen que la mateixa sentència dels jutjats de Madrid ho reconeix.

 

Després del recurs de Ciutadans, des de la direcció el PP han ironitzat que els "sona" la jugada. Fonts de l'entorn de Pablo Casado han justificat el seu retard perquè ells no presentaran un sol recurs, sinó que en presentaran tres, un per a cadascun dels candidats que havien estat vetats per la JEC.

Aquest dimecres a mitjanit finalitza el termini per presentar recursos. D'aquesta manera, aquest dijous es reunirà d'urgència el Tribunal Constitucional per a resoldre l'assumpte, hores abans de l'inici de la campanya electoral de les eleccions europees, autonòmiques i municipals.