Els acords a diverses bandes del govern espanyol per la pròrroga de l'estat d'alarma ha creat incomoditat entre els grups. Un dels que ho ha expressat és l'ara portaveu de Ciutadans, Emmundo Bal, que ha assegurat que al seu partit no li agrada "gens el seu socis de govern", a qui ha qualificat de "govern Frankenstein", però ha defensat que són el  "centre moderat o pensen en tots els espanyols".

Tot i això, Bal ha volgut desvincular el suport a l'estat d'alarma a un acostament al govern per aprovar els pressupostos i ha assegurat que haurien votat el mateix amb un govern del PP. En aquest sentit, el diputat del partit taronja ha rebutjat al política de "rojos i fatxes" i s'ha preguntat què més ha de passar a Espanya per seguir amb aquests discursos, demanant més "altura de mires".

 

Tot i això, sí que ha volgut ser crític amb la gestió del govern espanyol i ha posat el focus, també, en la manifestació del 8-M, que ha qualificat de "negligència". "Es va arribar tard i no es van prendre les mesures per evitar manifestacions multitudinàries", ha lamentat Bal.

Per altra banda, Bal ha defensat que els problemes dels catalans no es resolen en "la seva mesa" de diàleg i s'ha felicitat per posar nerviós a Gabriel Rufián i a ERC. "alguns cosa estarem fent bé quan vostès es posen nerviosos pels acords als que arribem", ha defensat, en referència també al PNB.