Ciutadans s'hauria fet càrrec dels costos de la gran manifestació de sindicats policials i de guàrdies civils del dia 20 de gener a Barcelona, segons informa Público. El partit taronja s'hauria ofert a pagar la mobilització amb la condició de ser-ne protagonistes i, així, poder utilitzar-la contra els partits independentistes i per aprofundir en la tensió que en aquelles dates hi havia a Catalunya.

Fundadors del sindicat Jusapol han denunciat com, després del seu èxit inicial, membres de Ciutadans van infiltrar-se a les seves files i, a poc a poc, van agafar el control de l'associació, fins a fer-ne dimitir els creadors. L'estratègia es va fer encara més evident quan van finançar aquesta manifestació que, en teoria, havia de ser per demanar millores salarials i laborals de policies i guàrdies civils.

Segons informa el mitjà, els veritables promotors de la mobilització haurien estat Societat Civil Catalana i Ciutadans, aquest últim fent-se càrrec de la gran part dels costos d'un desplegament que estava molt per sobre de les possibilitats de Jusapol i els seus seguidors.

El pressupost inicial havia estat xifrat en 5.000 euros, xifra que es va disparar fins a 17.000 euros quan Ciutadans va agafar el control de la convocatòria. Incloïa autobusos pagats des d'arreu de l’Estat, un equip de so, un escenari i, fins i tot, un globus aerostàtic. A canvi, Albert Rivera va encapçalar la marxa, juntament amb Inés Arrimadas, Xavier García Albiol i altres diputats de Ciutadans al Parlament.

La informació ha sortit a la llum amb la publicació de la carta de dimissió del coordinador de Jusapol a Madrid, Carlos Morales, en què criticava com Cs s'havia apropiat de les reivindicacions policials per treure'n benefici polític.