L'apologia a la dictadura franquista ha de tenir cabuda a l'estat espanyol com a forma de llibertat d'expressió. Així ho creu el secretari general de Ciudadanos, José Manuel Villegas, qui veu igual la propaganda de la Fundació Francisco Franco amb la promoció d'organitzacions independentistes a Catalunya. Per al partit d'Albert Rivera, l'associació en defensa del llegat del dictador pot existir encara que els seus valors "vagin en contra dels valors constitucionals", en referència al fet que la Carta Magna promulga un Estat democràtic.

Villegas ha mantingut la línia discursiva dels últims dies de Cs i PP, que es troben enmig d'una batalla pel franc dret. El secretari general de Ciudadanos, en declaracions a la Cadena Ser, ha considerat que a Catalunya "hi ha organitzacions que també reben diners públics i que van en contra dels valors constitucionals", la qual cosa per a aquest justifica el mateix tracte per a la Fundació Francisco Franco.

El vicepresident i portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, ha criticat les paraules de Villegas dient que l'entitat es finança exclusivament amb les quotes dels socis, i no pas amb les subvencions de la Generalitat, i que els qui l'ataquen són aquells que atorguen fons públics als que van tancar la institució durant el franquisme.