El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha deixat clar aquest dimarts que el seu partit manté la seva intenció de no intentar converses per formar govern a Catalunya perquè el bloc constitucionalista no té majoria i Ciutadans no parlarà amb ERC ni amb la candidatura del president en funcions Carles Puigdemont.

En declaracions a la Cadena Ser, Villegas ha reiterat que el seu partit es mantindrà "a l'expectativa" per veure si els qui pensen que "poden formar govern", els independentistes, "tenen prou vots" per governar realment.

"Nosaltres no renunciem a res, està clar que hem pogut guanyar les eleccions autonòmiques, però també està clar que cal formar govern amb forces constitucionalistes i aquestes sumen el que sumen", ha resumit.

Respecte a la possibilitat que, almenys, la candidata Inés Arrimadas exposi el seu programa de govern davant del Parlament català, Villegas ha replicat que aquest programa fa temps que el presenten i tothom el coneix; per això ha insistit en la posició d'"esperar a veure com es desenvolupen els esdeveniments i si es poden o no formar majories".

El PP ha instat aquest mateix dimarts Arrimadas a intentar formar govern i no posar en safata la Generalitat als independentistes. Mentre espera veure què passa, Ciutadans continuarà defensant els seus compromisos i que es compleixin les regles del joc, ha dit Villegas.