El conflicte català s'ha fet un espai en la portada de la polèmica revista Charlie Hebdo. "Els catalans, més ximples que els corsos", titula el setmanari francès, que ho il·lustra amb uns independentistes corsos armats i encaputxats que diuen "exigim un debat". També dedica el seu editorial al moviment independentista català i els fets dels últims dies.

En el seu to sarcàstic, Charlie Hebdo dona a entendre que els catalans serien més llestos si fessin servir les armes, com van arribar a fer els corsos. L'illa francesa va patir durant quaranta anys la violència del Front d'Alliberament Nacional de Còrsega, que va recórrer al terrorisme per a intentar independitzar-se de França. 

En el seu editorial, la publicació satírica també carrega contra el moviment independentista: "Si totes les regions d'Europa que tenen una llengua, una història i una cultura originals comencen a reclamar la seva independència, el Vell Continent caurà ràpidament a trossos com un glaçó de gel sota l'escalfament global".