Una vaga general "dels dies necessaris per afectar l'economia espanyola". Aquesta és la nova proposta dels CDR que, en un comunicat al qual ha tingut accés El Nacional, defensen que és hora d'acabar amb les manifestacions en caps de setmana i festius i passar a un tipus de mobilització que afecti l'economia. A més, també asseguren que estan en contacte amb els "sindicats convocants de la vaga del 3-O", per tal d'"estudiar, preparar i convocar" aquesta nova acció. 

Per aquest motiu, aquest dilluns ja han posat en marxa una campanya a les xarxes socials per convocar l'aturada, sota els hashtags #CamíALaVagaGeneral i #TombemElRègim. "La millor manera d'aturar l'economia és no generar-la", defensen en un primer missatge llençat a Twitter.

En l'esmentat comunicat, els CDR defensen que la "llibertat i la independència mereixen un sacrifici" i que, sense aquest, "no hi ha victòria", per la qual cosa fan una crida a sumar-se a la proposta. Segons els Comitès de Defensa de la República, des de l'aturada de país del 3-O, s'ha trencat la "pau social", per això hi ha d'haver un trencament del "contracte social". 

"Els CDR plantegem una nova dimensió de lluita: el trencament del 'contracte social'. Mentre no siguem lliures no produirem, pararem 'la maquinària de la societat' de la qual l’1% concentra el 40% de la riquesa creada en un any", defensen en el mateix escrit. 

Entre els arguments de la convocatòria, els proposants defensen que "el règim actual ens menysté, ens empobreix i ens sotmet" i demanen afectar l'economia i bloquejar el país. També aposten per "enfortir" els sindicats convocants del 3-O, fent una crida als treballadors a afilar-s'hi, en contra dels que consideren "sindicats unionistes" com CCOO i UGT que asseguren que estan "comprats a més amb subvencions".