Els CDR s'han manifestat aquest dijous en diversos punts de Barcelona un mes després que es fés pública la sentència contra els presos polítics.

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a partir de les 19:30h als Jardinets de Gràcia i han baixat per l'avinguda Diagonal amb l'objectiu d'arribar a la delegació del govern espanyol a Catalunya. 

Tanmateix, els Mossos han seguit la marxa i els han impedit el pas sense que es produís cap incident, primer al carrer Roger de Llúria i després a la cruïlla entre els carrers Bruc i Mallorca.

ELNACIONAL cdr carrer bruc mallorca - mireia comas

Al seu pas, els manifestants han llançat consignes contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, contra els Mossos i a favor del retorn del CDR exiliat a Brussel·les, Adrià Carrasco.

ELNACIONAL cdr encaputxat carrer bruc mallorca - mireia comas

Després de mitja hora a pocs metres de la delegació, una cinquantena de persones que protestava contra la deportació de l'Ayoub -un jove que va ser arrestat pels Mossos la nit de la vaga general del 18 d'octubre a Lleida i que ha estat traslladat a Madrid per ser deportat al seu país d’origen, el Marroc- s'ha unit a la marxa dels CDR, que ha seguit baixant pel carrer Bruc.

Retorn a Urquinaona

Davant de l'impediment a apropar-se a la delegació de l'Executiu espanyol, els CDR han baixat en direcció mar al crit de "Urquinaona, ho tornarem a fer!", en referència a la batalla campal que es va produir en aquesta plaça durant la vaga general del 18 d'octubre. Un cop allà, un dispositiu dels Mossos els ha barrat el pas, impedint que els mobilitzats accedissin, previsiblement, a la Via Laietana, on es troba la Prefectura del Cos Nacional de Policia.

ELNACIONAL cdr urquinaona - mireia comas

Posteriorment, els manifestants han fet marxa enrere i al seu pas han format una barricada amb contenidors que ha acabat cremant al carrer Bruc. El foc ha crescut després que alguns veïns intentessin apagar-lo. Minuts després, la policia catalana ha identificat i retingut almenys a cinc persones.

ELNACIONAL contenidors cdr cremen - mireia comas

Per altra banda, un centenar de persones han tallat l'avinguda Meridiana per 32a nit consecutiva.

A les 20:30h, els CDR han tallat també la Gran Via a l'altura del carrer Entença.

tall cdr gran via entença - anonymous

Anonymous

Una mica més tard, un grup de persones també ha tallat la plaça de Sants.