Els conductors que aquesta tarda circulaven per l’AP-7 s’han trobat que al peatge de la Roca no hi havia barreres. A partir de les quatre, diversos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), amb la cara tapada, han desmuntat les tanques i han fet passar tots els vehicles sense pagar. Per evitar sancions, han tapat les càmeres que graven les matrícules dels cotxes amb bosses d'escombraries. Aquesta acció s’englobava dins la crida que els CDR han fet aquesta Setmana Santa en què conviden tothom a no pagar els peatges durant l'operació tornada. La iniciativa du per lema Passes cap a la República.

L'actuació a la Roca ha acabat a les 17.27 hores, quan els operaris han recol·locat les barreres i el peatge s'ha hagut de tornar a pagar com és habitual.

Font: TV3

El CDR de Cardedeu ha fet una piulada a Twitter amb un contundent "Els peatges seran sempre nostres".

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la protesta no ha provocat incidències en el trànsit. S'ha fet la mateixa acció al peatge de l'Hospitalet de l'Infant d'aquesta mateixa via. Quan eren prop de dos quarts de sis de la tarda, hi ha arribat una patrulla dels Mossos d'Esquadra. A les 18:50 s'ha desconvocat l'acció. 

A tres quarts de sis de la tarda ha arribat el torn del peatge del Vendrell - Coma-ruga. Els manifestants s'han equipat amb pancartes i estelades a favor de la llibertat dels presos. Aquí la protesta ha durat 45 minuts perquè han arribat cinc patrulles dels Mossos.

 

A dos quarts de set de la tarda els CDR de la Catalunya Central han aixecat les barreres del peatge de l'autopista Terrassa - Manresa

El CDR del Solsonès s'ha sumat a la iniciativa i prop de les set s'han obert barreres a la C-16, a Sant Vicenç de Castellet. En una piulada indiquen que aquest és un dels peatges més cars de Catalunya.

Marxa lenta a la C-13, a Térmens

Els CDR de Ponent han muntat una 'processó' de Setmana Santa a la C-13 a Térmens (Noguera) per denunciar els "presos polítics" i recordar els sis mesos del referèndum de l'1 d'octubre. La setantena de manifestants -que porten creus grogues i una urna de l'1-O en un altar- tallen de forma intermitent la via durant períodes de 20 minuts. L'acció ha començat pels voltants de les 16:30 hores i hi ha cues de fins a 1 quilòmetre en ambdós sentits de la marxa.

processo C 31 CDR ACN

processo C 31 CDR ACN 2

Aquest dissabte, els CDR van promoure a través de les xarxes socials que els conductors deixessin de pagar els peatges com a protesta "contra la repressió espanyola, els empresonaments polítics, l'exili forçat, els cops de porra i el segrest judicial de la sobirania catalana", afirmaven a través de Twitter. "El millor que podem fer no és omplir el país de llaços grocs sinó deixar d'obeir els carcellers del 155", sentenciaven.

Dijous passat ja van fer una acció similar a l'AP-2, al peatge de Montblanc