El CDR Catalunya ha dit avui la seva davant de les negociacions entre el PSOE i ERC de cara a la investidura. El CDR Catalunya ha fet públic aquest matí un comunicat per valorar “l’escenari de diàleg entre la Generalitat i l’Estat espanyol” i ha qualificat les negociacions de frau, insult i menyspreu al poble català.

El CDR Catalunya sosté que la negociació no es pot dur a terme si no hi ha una amnistia dels presos polítics, el retorn dels exiliats i s’atura la persecució ideològica contra l’independentisme.

També defensa que tota negociació ha de reconèixer el resultat del referèndum de l’1-O “i la inequívoca voluntat popular d’independitzar-se de l’Estat espanyol. Igualment, i davant “l’historial d’innombrables incompliments del govern espanyol”, exigeixen que la negociació es porti a terme sota la supervisió d’un mediador internacional. Aquesta figura, asseguren, garantiria “la transparència, la validesa i la materialització dels acords”.

Aquestes condicions, afirmen, no es compleixen i consideren “el simulacre de negociació un frau, un insult i un menyspreu al conjunt del poble català”.manifest CDR catalunya davant negociació investidura El comunicat, fet públic el dia que té lloc a Barcelona una nova reunió entre els negociadors del PSOE i ERC, insisteix que de l’1-O va sortir “un mandat inequívoc que avui dia no s’ha exercit” i explica com en els darrers dos anys ”s’ha creat un poder popular que ens ha permès dur a terme un embat contra el règim”. La resposta a la sentència del judici al procés, afegeixen, ha estat “l'enèsim exercici d’autodeterminació”.