La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat el president Carles Puigdemont i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'atacar el rei Felip VI.

Álvarez de Todelo ha afirmat que la ciutat de Barcelona és una referència a nivell mundial malgrat l'"enorme dany que han fet la combinació letal de Puigdemont i Colau", i que segons ella va assolir el punt més baix amb la manifestació contra el terrorisme l'agost de 2017 perquè es va convertir en un aquelarre contra l'Estat democràtic i el Rei Felip VI, en les seves paraules.

Així ho ha afirmat en una atenció als mitjans a Castelldefels, a Barcelona juntament amb el candidat del PP a l'alcaldia del municipi, Manuel Reyes, en la qual també ha criticat la ministra de Política Territorial i candidata del PSC a les eleccions generals per Barcelona, Meritxell Batet. Així ha assegurat aquest dissabte que la Constitució s'ha convertit en un obstacle per al projecte del PSOE, que ha qualificat de rupturista i de tenir com a aliats a tot el que ve a destrossar l'ordenació constitucional.

Ha afirmat que és "absolutament intolerable que no es pugui caminar amb llibertat" als pobles i carrers de determinades zones de Catalunya, i ha garantit que amb coratge democràtic aconseguiran que cada mil·límetre de la regió sigui un territori de democràcia i de llibertat.

També ha criticat el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i ha lamentat que hagi passat de ser un empestat social i polític, en les seves paraules, a pactar amb al líder d'ERC i candidat a les generals, Oriol Junqueras: "Estan desitjant que Sánchez sigui president. Això ha de portar a una profunda reflexió".

Responent a Junqueras, ha dit que no hi haurà independència a Catalunya perquè ho impediran: "Aquí hi ha almenys 46 milions d'espanyols que volen continuar sent ciutadans lliures i iguals en una nació moderna i comuna".

Per a Álvarez de Toledo, Sánchez ha destrossat la credibilitat del CIS i de RTVE, i ha utilitzat la Diputació Permanent per promoure decrets purament electoralistes per utilitzar els diners de tots els espanyols per fer-se la seva campanya electoral: "És un senyor que té molt pocs escrúpols morals".

La candidata, que ha dit que farà campanya a Catalunya en les eleccions municipals de maig, ha qualificat aquesta cita electoral de fonamental: "Necessitem anar ampliant estructura territorial perquè aquestes idees que defensem, perquè aquest plantar cara al nacionalisme i defensar els drets democràtics comenci a estendre's en amplis espais de Catalunya".