Des que va abandonar l'Ajuntament de Barcelona i es va traslladar a França, la vida política de Manuel Valls no ha aconseguit deslliurar-se de viure un cauchemar, un malson. Fa poques setmanes va proposar en un debat televisió enderrocar els barris marginals de Marsella i poblar-los amb una ciutadania diferent, en unes declaracions que van causar molta polèmica. Ara ha decidit portar als tribunals la prestigiosa cadena francoalemanya Arte, especialitzada en cultura, perquè no li ha agradat com el tractaven en un reportatge sobre l'atemptat gihadista al Bataclan del 2015.

La topada s'ha produït perquè quan es van produir els atemptats gihadistes a París, Valls era primer ministre i en el reportatge s'afirma que va primar la seva estratègia electoral abans que l'eficàcia de les forces de seguretat. En els atemptats van morir 131 persones.

Aquí podeu veure el documental, que es titula Les ombres del Bataclan.

 

Valls s'ha enfurismat amb el tractament que li donen al reportatge. "Davant un desafiament violent i odiós al canal Arte, he decidit presentar una denúncia per difamació pública, contra una persona pública. En el documental Les ombres del Bataclan, emès el 3 de setembre, s'ha afirmat que jo hauria privilegiat com a primer ministre interessos electorals en detriment de l'eficàcia de la intervenció de les forces de l'ordre la nit dels atemptats del 13 de novembre del 2015", ha indicat.

 

Valls1

 

"Això equival a imputar-me un cinisme quasi diabòlic, perquè no dubtaria a sacrificar vides humanes a l'altar d'un tortuós càlcul electoral. Aquests comentaris van molt més enllà dels límits permissibles de la llibertat d'expressió. Aquestes afirmacions increïblement violentes, formulades sense cap preocupació per l'exactitud i a les quals no se'm va permetre respondre en detall, caracteritzen clarament el delicte de difamació pública d'una persona pública", conclou.

 

Manuel valls2

 

 

Polèmica amb Marsella

 

L'exregidor de Ciutadans ja va protagonitzar una forta polèmica a finals d'agost, quan en una entrevista televisiva, va proposar "arrasar" els barris marginals de Marsella, i "repoblar-los" després de forma diferent. Les paraules de Valls van provocar una forta polèmica, i van ser titllades de xenòfobes.

"Els barris -el que se'n diuen banlieues a l'Illa de França- són al cor de la ciutat, marcats evidentment per la pobresa, les coses il·legals, la violència i la inseguretat. Allà cal arrasar-ho tot, cal reconstruir-ho. Cal repoblar de forma diferent aquests barris, però això demana una voluntat i una gran potència de l'Estat", va manifestar.

Aquesta va ser la primera irrupció de Valls en la política francesa, després d'haver renunciat a l'acta de regidor de l'Ajuntament de Barcelona. La seva aposta per esdevenir alcalde de Barcelona va resultar un fracàs, però va aconseguir impedir un govern municipal independentista cedint 2 vots a Ada Colau, que va repetir així com a alcaldessa gràcies a Valls.