Les grans Marxes per la Llibertat contra la sentència a Catalunya han estat el tema d'obertura del principal informatiu de la televisió alemanya, el Tagesschau, i ha deixat en un segon lloc la cimera de la UE en la qual participa la cancellera Angela Merkel i també el president espanyol, Pedro Sánchez.

El presentador de l'informatiu, Claus Erich Boetzkes, ha subratllat que a Catalunya s'està fent avui una "vaga general en protesta per la sentència" de l'1-O, i que va acompanyada d'una "gran manifestació" organitzada per les entitats civils. Un enviat especial explica que milers de persones s'estan mobilitzant des de diversos punts "en una marxa cap a Barcelona". També destaca que està tallada la frontera amb França per autopista.

L'informatiu alemany mostra els establiments tancats a Barcelona. I després entrevista alguns vianants. També mostra els jocs de pilota que es van jugar ahir a la concentració dels CDR als Jardinets de Gràcia, i fa una menció de passada pels incidents.

Finalment recull la proposta del president Quim Torra de celebrar un referèndum per culminar la independència aquesta legislatura.

A continuació, el programa ha informat de la cimera europea a Brussel·les.