Després de setmanes de crítiques constants de molts governs autonòmics contra la Generalitat, aquest dijous els rols han canviat. El portaveu i vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, de Ciutadans, lloa ara la proposta de desconfinament per a Catalunya.

Igea ha assegurat que el president Quim Torra "ha estat més sensat" que els d'altres comunitats autònomes, sorprès per les propostes per a la Fase 1 que s'han realitzat. Totes les comunitats excepte Catalunya i Castella i Lleó han demanat de passar de fase.

"És una cosa que mai no pensaria haver de dir en la meva vida política, però em sorprèn dir que (Quim) Torra ha estat més sensat, no afegiré més", ha dit.

Així ho ha assenyalat aquest dijous en la roda de premsa posterior al Consell de Govern de la Junta, a la qual ha comparegut, com habitualment en les últimes setmanes, juntament amb la consellera de Sanitat, Verònica Casado.

Amb ella ha defensat la "prudència" de la proposta de l'administració regional d'incorporar a la fase 1 de la desescalada només 26 zones bàsiques de salut, totes elles del medi rural.