Ja l'hi va demanar, en privat, dijous passat a la reunió que van mantenir a Gènova. I avui ho ha fet en públic: Pablo Casado ha instat el president gallec Alberto Núñez Feijóo a agafar les regnes del Partit Popular que ell deixa. El president sortint del PP ha aprofitat la seva intervenció davant la Junta Directiva Nacional, reunida a Madrid, per reclamar que el partit no pateixi més sobresalts, que es construeixi un nou lideratge amb un "projecte d'unitat". Més enllà del futur de la formació, Casado també ha deixat clar que marxa "amb la consciència molt tranquil·la", malgrat el desgast i els atacs patits durant les últimes dues setmanes en la seva guerra amb la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso. Avui s'ha convocat oficialment el Congrés del PP, que tindrà lloc els dies 1 i 2 d'abril a la ciutat de Sevilla. 

Totes les mirades ja estan fixades en un home, el president de la Xunta, que encara no ha dit si es presentarà al Congrés, malgrat tenir el suport públic de tots els barons del partit. I només arrencar la seva intervenció pública a la Junta Directiva, Pablo Casado també l'ha assenyalat com a l'escollit. Ha agraït la "lleialtat i amistat" que ha rebut d'ell durant els últims quatre anys, "les mateixes lleialtat i amistat que rebrà de mi pel que decideixi fer". També ha assegurat que ara el que toca és un "projecte d'unitat" que permeti sortir-ne "enfortits" i "no dedicar un sol minut més a parlar de nosaltres". Són les dues directrius que ha plantejat de cara al futur, advertint que "els enemics de la llibertat continuen allà".

 

Pablo Casado també s'ha referit a la guerra viscuda durant les últimes dues setmanes, especialment cruenta amb la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso. En primer lloc, ha "lamentat" la situació i el mal que pugui haver fet al partit i les seves bases. Però també ha "lamentat la reacció que he hagut de patir, que no mereixo ni mereixeria cap de nosaltres". Ha sostingut que ell sempre ha posat per davant els interessos del partit als personals. Dit tot això, però, l'encara president estatal dels populars ha assegurat que té "la consciència molt tranquil·la, plena d'agraïment, sense rancúnia ni frustració".

"És el moment de donar la veu als nostres afiliats i obrir una nova etapa", ha assegurat Pablo Casado, després de recordar que va ser el primer president del PP en arribar per primàries ara fa quatre anys. Ha defensat que va implicar-s'hi justament després del "cop a la legalitat a Catalunya", amb un partit en hores baixes que anava tercer a les enquestes, i que ha aconseguit reflotar-lo. També ha reivindicat com ha evitat el sorpasso de Vox, a diferència del que li ha passat al centredreta en altres països com França o Itàlia.

"Ja hem aconseguit posar dempeus el partit i ara estem en marxa cap al govern espanyol", ha conclòs el president sortint del PP, que s'ha compromès a "ajudar" qui el succeeixi. Aquest algú, a falta de confirmació oficial, serà Alberto Núñez Feijóo.