El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat avui que existeix una "fractura interna" i un "problema de convivència" a Catalunya ocasionat per uns polítics "irresponsables", als quals ha advertit que les "consultes il·legals topen amb el mur de la llei".

El dirigent del PP també ha llançat una clara advertència al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al Govern davant de la seva intenció de convocar una referèndum el proper any, just un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit jutjar l'ex-president Artur Mas i les ex-conselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9-N.

Casado, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el president del grup municipal d'aquesta formació a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, han participat en una trobada amb afiliats i simpatitzants actius en xarxes socials, al Centre Cívic Vil·la Florida de la capital catalana.

Durant la seva intervenció, Casado ha rebutjat parlar d'un "problema català" com al seu entendre apunten els independentistes o les confluències de les esquerres perquè, ha argumentat, seria un "insult per als catalans dir que Catalunya és un problema, quan és un orgull".

Problema de convivència

No obstant això, el vicesecretari de Comunicació dels populars ha assegurat que existeix un "problema de convivència" entre els catalans a causa d'uns polítics nacionalistes "irresponsables" que, juntament amb populistes, s'han convertit en l'"últim reducte" dels partits "als quals no els agrada la llibertat".

"No hi ha un problema de fractura de Catalunya amb Espanya, si no de fractura interna", ha recalcat Casado, una "fractura interna" que, segons el dirigent del PP, afecta fins i tot els mateixos partits catalans, amb la ruptura de la federació de CiU o la "fractura" del PSC a causa del seu "doble discurs" davant del repte independentista.

Davant el procés independentista, Casado ha situat el PP, amb les seves "bones idees de moderació i centralitat", com la "millor vacuna" a l'"afany divisori i sectari" dels independentistes que, ha dit, "ni venceran, ni convenceran".