La pandèmia de la covid-19 i les seves conseqüències en l'economia no semblen ser cap impediment pel govern espanyol per a seguir invertint en infraestructures de la magnitud de la línia fèrria d'alta velocitat (AVE). Avui, el president Pedro Sánchez ha fet una promesa: hi haurà AVE a Extremadura i, concretament, arribarà d'aquí a "un any". 

Així ho ha assegurat durant una intervenció després de visitar una residència de gent gran a Navalmoral de la Mata (Càceres). Entre aplaudiments i esbroncades - aquestes darreres, per part d'un grup de persones de la Plataforma No al Mur, que demanen el  soterrament de l'AVE al seu pas per la localitat - Sánchez ha fet referència a una de les demandes més importants dels extremenys i ha dit que espera que es materialitzi per aquestes dates del 2022.

 

presidente gobierno español pedro sanchez extremadura junto al presidente de extremadura Guillermo Fernandez / EFE

El president de govern espanyol, Pedro Sánchez, és rebut pel president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara / EFE

 

Això sí, el parlament ha sigut breu - d'uns pocs minuts - i, en lloc de donar més detalls sobre el projecte, ha preferit agrair l'hospitalitat dels ciutadans de Navalmoral de la Mata, la de la seva alcaldessa, Raquel Medina, i el president extremeny, Guillermo Fernández Vara. 

Suport incondicional d'Extremadura

Abans, però, Vara ha incidit en el compromís de govern central amb aquesta comunitat perquè des que va arribar, ha dit, "es va posar mans a l'obra per complir un deute pendent", la del ferrocarril amb Extremadura.

"Compta també amb nosaltres -li ha dit al cap de l'executiu- per a tot el que puguem fer a benefici d'aquesta casa comuna que es diu Espanya. El que estigui a les nostres mans el tindràs", ha conclòs Vara.

 

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (c), y el presidente de Extremadura, Guillermo Fernández Vara / EFEEl president de govern, Pedro Sánchez, i el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, entre altres autoritats / EFE

 

Aplaudeix el bon ritme de vacunació

Durant la seva declaració, Sánchez ha agraït a Extremadura la seva col·laboració per complir amb el bon ritme de vacunació i que ha permès que el 70% dels extremenys estiguin vacunats amb pauta completa.

Per això, ha destacat el compromís d'aquests ciutadans per protegir-se i protegir la resta de la societat, i ha insistit que la vacunació "vol dir recuperació econòmica", com demostren les dades.

En els pitjors moments de la pandèmia, segons ha detallat, hi va haver 30.000 treballadors extremenys protegits per un ERTO i avui són menys de 3.000

"Solidaritat i empatia" cap als afectats per l'ensorrament

D'altra banda, també ha volgut dirigir part del seu discurs als afectats per l'ensorrament de l'edifici a Peníscola. Sánchez ha traslladat "tota la solidaritat i empatia" el menor trobat mort entre els enderrocs

Ha valorat la feina dels serveis d'emergència i de les forces policials en les tasques de desenrunament, així com els seus esforços per intentar localitzar el cos, "esperem que amb vida", de la mare del menor.

 

Imatge principal, el president de govern, Pedro Sánchez, i el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara / EFE