El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha fet arribar una carta a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Jiménez, en què exposa el rosari de retrets pels quals no assistirà a la posada en funcionament de l'enllaç entre l'autovia A-2 del Baix Llobregat i l'autopista AP-7 a Castellbisbal, que se celebrarà demà. El senador denuncia retards en la inauguració per a afavorir les concessionàries i sobrecost de l'obra, a més del menysteniment que es fa al català a la convocatòria.

WhatsApp Image 2021 08 31 at 18.08.21

Imatge de la carta del senador Josep Lluís Cleries a la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

D'entrada, la carta retreu que, tot i que es tracta d'una inauguració que es fa a Catalunya, la invitació dona un tractament secundari al català, "la llengua pròpia de la nació que acull aquest acte". El senador ja havia publicat dos dies enrere la invitació, feta arribar per la delegada del Govern, Teresa Cunillera, en què el text en castellà apareix en negreta per sobre del català.

invitació

Invitació a l'acte / Twitter

Inaugurada quan acaba el peatge

Tot seguit, entra en qüestions de fons sobre la nova infraestructura. Denuncia que està acabada des de  fa mesos i que podia haver entrat en servei "molt abans d'aquest estiu".

"Aquest enllaç pretenia evitar el pagament de peatge en les connexions AP-7/B-30 amb l'A-2 i viceversa. Quin detall que la posen en funcionament el mateix dia de la fi de les concessions, és a dir, quan ja no es pagarà peatge. Els beneficiaris no són els usuaris i usuàries d'aquesta infraestructura, sinó la concessionària", denuncia.

Sobrecost i 14 anys, per 2,4 km

Així mateix, el senador retreu que l'obra d'aquest enllaç, de 2,4 km., ha trigat 14 anys a ser feta, i que, a més, ha tingut un sobrecost de 28 milions d'euros.

Per tot plegat, Cleries, que és també portaveu del Grup Parlamentari Nacionalista al Senat, anuncia a la ministra que no té intenció d'assistir a l'acte.

 

A la imatge principal la ministra de Transports, Raquel Sánchez. / Efe