El president, Carles Puigdemont, ha comunicat avui amb una contundent carta al cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, a la qual ha tingut accés El Nacional, que no assistirà a la Conferència de Presidents autonòmics que se celebrarà aquest dimarts a Madrid. “Aquesta mena de reunions són només una posada en escena, però sense cap resultat productiu ni satisfactori" després d'excusar la seva presència i de recordar que la de demà és la cinquena convocatòria d’aquest tipus.

“Estem convençuts que, com a nació que som i atenent a la nostra realitat política, ens hem guanyat tenir una relació bilateral amb el govern espanyol”, afegeix.

En la missiva, el president reitera la “vocació” i “oferta” de diàleg permanent, “tant per abordar la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, com per a tot allò que afecta el dia a dia del nostre país, i que, per desgràcia, fins a aquest moment, el seu govern s’ha negat a afrontar de manera veritable, més enllà d’anuncis”.

“Com ja sap, a banda del referèndum, Catalunya té una llarga llista de prioritats i urgències”, rebla.

En acabar, el president reitera el desig que “pròximament” puguin tractar tots aquests afers de manera personal, per la qual cosa reitera un cop més la “disposició al diàleg”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat