Continuen arribant notícies des de Soto del Real avui que ja fa un mes que el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart, són a la presó. Aquesta vegada ha estat el torn de Cuixart, que en una carta dirigida als socis d'Òmnium, però també a la seva família, i escrita el 10 de novembre, vol deixar ben clar que "ens volien aïllar i estem més units que mai" i subratlla que "sabíem que ens necessitàvem els uns als altres, ara ja diem amb certesa que ens tenim els uns als altres".

Recordant que "el nostre empresonament és del tot injust i infundat", i demanant la llibertat de tots els presos polítics, el president d'Òmnium ha mostrat el seu agraïment pel suport rebut i ha volgut felicitar la societat "per tot el que estem fent", així com per la resposta que es continua donant als carrers de Catalunya: "més serens que mai, més cívics i pacífics que mai, però amb tot el coratge i la determinació".

Precisament per això, emplaça la ciutadania a mantenir-se ferms i "no caure en cap provocació (sé de què parlo) i seguir mantenint l’esperit d’autoestima col·lectiva que empelta el nostre interior de força i bondat i ens permet avançar com mai hauríem imaginat".

L'eina de la unitat

Cuixart, que té clar que "la nostra millor eina" és la "unitat del sobiranisme", s'agafa a les paraules "i, tanmateix, la remor persisteix" del poeta Miquel Martí i Pol per posar damunt la taula que "avui veiem com el llegat de tots aquells lluitadors antifranquistes que persistiren amb una determinació absoluta, ens obre les portes a la llibertat".

És per aquest motiu que torna a demanar una participació massiva a les eleccions del 21-D i que Òmnium es mantingui com hio ha fet al llarg de la seva història: "mantenir el seu paper transversal com a entitat de la societat civil". 

 

La carta acaba amb un to encara més emotiu assegurant que "més d’hora que tard sortirem d’aquí" i enviant ànims a la societat perquè "ningú ens congeli el somriure, ni les ganes boges de viure" i, també, enviant un missatge d'esperança per als propers dies que vindran. "Sempre endavant!", acaba, al mateix temps que, abans de signar el text, es reitera en les seves conviccions: "Visca els Països Catalans. Visca Catalunya lliure".