La socialista Carmen Calvo serà vicepresidenta única i ministra d'Igualtat en el Govern que està configurant Pedro Sánchez, segons han confirmat fonts de l'entorn més pròxim del president de l'Executiu.

Calvo va ser ministra de Cultura en el primer Govern de José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2007) i actualment és la secretària Federal d'Igualtat en el PSOE, així com una de les persones més properes a Pedro Sánchez.

Nascuda a Cabra (Còrdova) el 1957, és doctora en Dret Constitucional i una destacada defensora del feminisme. La jurista va portar a més el pes dins del PSOE de les negociacions entorn de l'aplicació del 155 a Catalunya. A més ha estat artífex en els últims mesos de la Llei d'Igualtat Salarial i Llei d'Igualtat de Tracte entre Homes i Dones en l'àmbit Laboral, dues de les iniciatives més ambicioses i emblemàtiques del PSOE en aquesta legislatura.

Màxima confiança de Pedro Sánchez

Persona de la màxima confiança de Pedro Sánchez, a qui va donar suport fa un any en les primàries a la Secretaria General, va ser una de les dirigents socialistes que van ser amb ell a Ferraz quan fa poc més d'una setmana va prendre la decisió de presentar la moció de censura contra Mariano Rajoy.

Des de gener d'aquest any coordinava el projecte dels deu "acords de país" que Sánchez va posar en marxa sobre deu àrees perquè s'abordessin amb col·lectius socials fins al maig i després portar-los al Parlament.

Aquest és el tercer nom del nou Govern de Sánchez que es confirma oficialment, després que Josep Borrell acceptés l'encàrrec d'assumir la cartera d'Afers Exteriors i Teresa Ribera fes el mateix amb el 'superministeri' que s'encarregarà d'Energia, Medi Ambient i Canvi Climàtic. Poc més tard s'ha confirmat que Maria Jesús Montero serà ministra d'Hisenda.