La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha subratllat aquest dissabte que el Tribunal Suprem ha d'acatar i complir la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. "Les sentències s'acaten i es compleixen, no hem canviat de posició. Sigui quina sigui la sentència, també aquesta sentència, que obliga el nostre Tribunal Suprem", ha argumentat des de Còrdova. Calvo ha remarcat també que el de Luxemburg "és també un tribunal per als espanyols".

Calvo també ha comentat l'estat de les negociacions dels socialistes amb ERC per aconseguir la investidura de Pedro Sánchez com a president en la nova legislatura, que "entre diferents hem de trobar una sortida per a Catalunya". Alhora, davant del fet que ERC no renunciï a un referèndum unilateral, ha dit que en el PSOE coneixen "perfectament quins són els postulats de l'independentisme i ells coneixen quins són els postulats del socialisme", que són "molt contraris a això" i, per això, "entre diferents" han d'aconseguir "una sortida per a Catalunya".

Per això, segons ha argumentat la vicepresidenta, "l'important és que hem d'anar el més àgilment possible" a favor d'"una investidura", i que aquesta sigui "aviat", per a així poder obrir una "nova etapa", amb l'objectiu de "tornar la política a la política i afrontar la situació de Catalunya" amb "principis democràtics".

Així, Calvo ha assenyalat que, mentre en ERC celebren el seu congrés, en el Govern en funcions estan "administrant i suportant una herència del PP", els dirigents del qual "durant molts anys, van abandonar literalment les vies de la política perquè Catalunya agafés la deriva que finalment va prendre, perquè la política estigués en les sentències."

Per això, "per sortir d'aquella etapa, que hem heretat dels desastres del PP, que ara se sent completament al marge de cap responsabilitat per Espanya," els socialistes no veuen "cap altra via, per a la sortida de la situació de Catalunya" que asseure's "a parlar i a acordar, als marcs que els principis democràtics i de l'Estat de Dret ens permeten", i això és una cosa que saben "totes les parts".

En conseqüència, caldrà "veure en quins termes acaben avui el seu congrés" en ERC, com els mateixos socialistes fan els seus i, en aquest sentit, com abans tinguem una investidura, doncs més ràpid anirem per continuar prenent moltes decisions, que tenen a veure amb el dia a dia dels problemes d'aquest país, però que tenen a veure també amb el futur de Catalunya".

Referent a això, Carmen Calvo ha dit que és precís acabar l'any amb la investidura de Pedro Sánchez ja feta, perquè això és una cosa "que es mereixen tots els ciutadans d'aquest país, inclosos els catalans", doncs "com a espanyols, es mereixen que el Govern comenci a treballar molt aviat, que el nostre candidat sigui investit molt aviat i que comencem a prendre decisions molt aviat, perquè aquesta situació, amb unes segones eleccions, urgeix" i al PSOE estan "en això".