El president Carles Puigdemont ha començat una visita de dos dies a Irlanda. 

Aquest matí s'ha reunit amb l'ex-primer ministre d'Irlanda, Bertie Ahern, a Dublín. Tots dos han mantingut "una reunió cordial" a la capital irlandesa durant la qual han parlat sobre la situació política catalana i altres conflictes internacionals. L'ex-primer ministre irlandès que va firmar els Acords de Divendres Sant volia saber "de primera mà" quina és l'actual situació a Catalunya.

Puigdemont exprimer ministre Irlanda ACN

ACN

A través de les xarxes socials, Puigdemont ha explicat que s'ha reunit amb l'ex-primer ministre irlandès Bertie Ahern a Dublín. "Hem parlat sobre diverses qüestions internacionals, també del conflicte català", ha detallat. 

Després de la reunió, Puigdemont ha fet una visita amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a l'olivera de Dublín que commemora el Tricentenari del 1714.

Carles Puigdemont, Jordi Puigneró Irlanda Dublin ACN

ACN

Puigneró es troba també de visita a Irlanda per mantenir diverses reunions sobre drets digitals i inversions a Catalunya. El conseller ha col·locat un llaç groc a l'arbre en record dels líders polítics empresonats.

Puigdemont visita aquest migdia el parlament irlandès on té previst reunir-se amb el grup parlamentari d'Amics de Catalunya. Al vespre farà una conferència al Trinity College de Dublín.

Segons ha piulat el director de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, el president a l'exili ha explicat el conflicte català a diputats i senadors irlandesos abordant qüestions com el "dret a l’autodeterminació de Catalunya, l'existència de presos polítics i exiliats, la repressió espanyola i la construcció de la República Catalana".