Captura de pantalla 2016-01-12 a les 18

El primer president tuitaire. Aquest és Carles Puigdemont. El nou cap del Govern català és un històric de Twitter i el diputat més veterà del Parlament en aquesta xarxa social. Va entrar-hi el 28 de desembre del 2007, quan la plataforma tenia poc més d'un any, i mai més n'ha sortit. El que també va ser un pioner del món blocaire, ja comptava amb 20.000 seguidors abans de ser anunciat presidenciable a la Generalitat. Amb els últims tres dies, ha multiplicat per quatre el nombre de followers i, en escriure aquest article, ja en té 80.000, xifra que de ben segur seguirà creixent en les properes setmanes.

Les curiositats

"130è president de la Generalitat de " diu la seva bio de Twitter. Puigdemont ja ha actualitzat la seva descripció, que fins fa dos dies era "Alcalde de Girona, president de l'AMI i diputat de Junts pel Sí al Parlament". El president però, encara conserva la seva foto amb el logotip de Junts pel Sí que va començar a utilitzar per la campanya electoral del passat 27S. La seva fotografia de portada diu més del que sembla. És una imatge del Jardí de la Infància de Girona. En aquest jardí, hi ha un dels refugis antiaeris de la ciutat, construïts durant la Guerra Civil. Sobre aquest refugi, Carles Rahola, periodista català citat pel president en el seu discurs d'investidura, en va fer un article l'any 1938: “Refugis i jardins”, on lamentava la desaparició d’un jardí per a infants per fer-hi un refugi antiaeri. La geolocalització de Puigdemont són unes coordenades que condueixen al carrer de la Creu número 13 de Girona. El seu usuari de Twitter, @KRLS, coincideix amb el monograma del rei Carlemany, també anomenat KAROLUS. Aquest rei està molt vinculat a la ciutat de Girona, de la qual Puigdemont ha estat alcalde.

Els números

12.489 tuits 80.355 followers 3.173 following

A qui segueix?

Pel que fa política espanyola, Puigdemont segueix a Mariano Rajoy i la Moncloa, però no ho fa amb cap dels comptes dels partits majoritaris al Congrés ni amb els seus líders. L'única excepció és Albert Rivera, que s'havia dedicat anteriorment a la política catalana. El president, llicenciat en Filologia Catalana, segueix molts comptes oficials sobre la llengua com Termcat, Optimot o Llengua catalana. També es mantenia al dia fins ara de la tasca dels departaments de la Generalitat amb follows a Territori, Ensenyament o Ocupació. Ara ho viurà des de dins. El president segueix el Papa Francesc i més d'un compte d'informació i actualitat del Vaticà. També s'interessa per molts mitjans internacionals: The Economist, Reuters, NYTimes, Le Monde, Washington Post, La Stampa, etc. Pel que fa aficions, segueix el Barça, inclosos alguns dels seus jugadors, el compte de la sèrie Game of Thrones i el grup Sopa de Cabra.

'Hashtags' i retuits

Els hashtags que més ha utilitzat en els últims tuits són: #girona, #juntspelsi, #enbonesmans (el lema utilitzat per CiU a les eleccions municipals de 2015) i #tempsdelflors. Els comptes que més ha retuitejat recentment són: @girona_cat (el compte de l'Ajuntament), @ramontremosa (eurodiputat de CDC) i @joanmariapique (cap de premsa del president Mas).

El primer tuit com a president

https://twitter.com/KRLS/statuses/685876337769365505