El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha sumat a la bateria de crítiques sobre l'acord per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). "A Espanya, les regeneracions democràtiques consisteixen en el mateix: les anuncien els governs d'esquerra i sempre guanya el PP", ha denunciat en una piulada. El de Junts ha mostrat el seu recel a la notícia i l'ha comparada amb el dia que l'exfutbolista Gary Lineker va dir del futbol que era "un esport inventat pels anglesos, en què juguen 11 contra 11 i sempre guanya Alemanya". I, en aquest cas, els populars són els alemanys. El missatge l'ha escrit hores després que fonts del PSOE i el PP informessin que han arribat a un acord per renovar el CGPJ, després de cinc anys i mig de mandat caducat. Segons han avançat, ambdues formacions han pactat que cadascuna tingui 10 vocals en l'òrgan de govern dels jutges espanyols, que es divideixen entre 12 jutges i 8 juristes. La piulada de Puigdemont l'ha compartit també el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

Junts carrega contra Pedro Sánchez

La líder de Junts a Madrid, Míriam Nogueras, ha estat de les primeres en pronunciar-se. A parer seu, "tant el PP com el PSOE han fet allò que han fet els darrers quaranta anys" amb el seu pacte per renovar el Consell General del Poder Judicial. La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats ha criticat que totes "aquelles mesures de regeneració democràtica anunciades tan solemnement" pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant les darreres setmanes "han acabat sent un pacte amb el PP" en el que ha anomenat un "repartiment" de butaques. "Parlen de separació de poders, però hi ha hagut un repartiment de poders", ha insistit Nogueras. La de Junts també ha amenaçat dient que la formació "mirarà la lletra petita i al detall allò que s’ha acordat".

Els d'ERC tampoc s'han quedat callats davant la notícia. El portaveu dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, ha assenyalat que els socialistes han fet anunci aquest dimarts del seu "nou soci" a la cambra. "Avui podem donar la benvinguda a la gran coalició", ha denunciat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!