"No cardis que van a per mi?". Això és el primer que li ha passat pel cap i el primer que ha dit Carles Palacio quan la policia espanyola se li ha plantat al davant, quan sortia de dinar, i li ha ensenyat la placa.

Avui el fotoperiodista era a Girona precisament cobrint la informació per a El Nacional sobre les detencions que hi ha hagut. Després de dinar i quan sortia del restaurant amb el també fotoperiodista Jordi Borràs, quatre agents l'han detingut per sorpresa i l'han posat dins un cotxe.

carles palacio detencio - jordi borras

Palacio ha quedat en llibertat amb càrrecs després de la detenció per sorpresa aquesta tarda a primera hora a Girona. L'acusen de desordres públics i la policia el situa en el tall de vies de l'AVE que hi va haver l'1-O del 2018 per reivindicar el primer aniversari del referèndum. 

Palacio s'ha negat a declarar durant l'interrogatori que li ha fet la policia espanyola a la comissaria de Girona i només ha respost la pregunta que li ha fet el seu advocat, Benet Salellas, sobre què hi feia a les vies de l'AVE. Palacio ha explicat que aquell dia estava treballant i que cobria la informació per a El Nacional. La policia, de fet, li ha ensenyat la fotografia amb què basa tota la seva acusació i on es veu clarament el braçalet taronja que acredita els periodistes en situacions d'aquest tipus i amb la càmera de fotos.

La policia ha detingut el fotoperiodista quan sortia de dinar. No li han requisat el material ni la càmera. L'hi han posat dins una bossa i l'hi han tornat un cop l'han deixat en llibertat.

A banda de Palacio, també hi ha quatre persones més detingudes, dues vinculades al col·lectiu La Forja i una al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).