La Casa Reial només ha publicat imatges de la visita del Rei al País Valencià en interiors. A l'altra banda, en aquest cas, a fora de la Universitat Jaume I de Castelló, la imatge era oposada als aplaudiments que ha rebut Felip VI dins l'auditori. Una protesta d'estudiants que, malgrat que no s'han pogut saltar el perímetre marcat per la policia espanyola, han acabat rebent les càrregues i detencions dels cossos de seguretat.

En total, tres ferits, tres detinguts i una desena de persones identificades, segons confirma el col·lectiu Alerta Solidària. Fins i tot han rebut aquells que passaven per davant però no participaven en la protesta. A través de Twitter s'ha filtrat la càrrega d'uns policies contra una parella que passejava per davant. 

De bon matí, el campus ha estat controlat i rodejat per una cinquantena d'agents. Tots els qui entraven han estat escorcollats i se'ls ha obligat a ensenyar què portaven dins les motxilles. A més, han ordenat ensenyar el carnet del campus universitari a tots aquells que hi volien accedir, encara que mai és obligatori acreditar-lo per entrar-hi.

La convocatòria ha estat promocionada des de les xarxes socials des de fa dies sota el lema "Els Borbons no són benvinguts, els Borbons són uns lladres". D'entrada, s'han citat a les 12 hores, però de bon matí la Policia Nacional ja ha anat a controlar tota la zona. Felip VI ha destacat, en el seu discurs, que "les universitats són vitals per al progrés, per seguir creixent i mirar el futur", en una clara referència als joves, que, una majoria, l'han rebut sense donar-li la benvinguda.

CARGA POLICIAL TUIT 3

Càrregues policials davant les portes de la Universitat Jaume I

 

CARGA POLICIAL TUIT 1

Càrrega policial contra una parella que passava per davant de la Universitat Jaume I

CARGA POLICIAL TUIT 2

Estudiant detingut per la Policia Nacional

Felip VI ha estat acompanyat de la ministra Reyes Maroto i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Cap dels dos no s'ha pronunciat pels fets, però sí que s'ha començat a palpar el malestar dins les Corts Valencianes. La diputada d'Unidas Podemos Naiara Davos ha escrit: "Intolerables imatges a la Universitat Jaume I de Castelló. Els estudiants tenen dret a expressar el seu rebuig a la presència del rei Felip VI en el seu campus i la nostra terra. La criminalització i repressió no aturarà el republicanisme".

Fotografia de portada: Felip VI dins la Universitat Jaume I de Castelló