"Demanarem explicacions al Ministeri de l'Interior". La consellera de Justícia, Ester Capella, ja té un encàrrec per al nou ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska: li demanarà respostes per la publicació d'un vídeo publicat pel diari Ara en què es poden veure l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Quim Forn i Raül Romeva a la presó d'Estremera.

Capella ha assegurat, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, que "s'han captat imatges il·legalment dins un centre penitenciari" i que això mereix una explicació del responsable últim de les institucions penitenciàries, que és precisament el ministre de l'Interior nomenat ahir pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Sobre la publicació del vídeo, en què apareixen dos companys d'ERC —Oriol Junqueras i Raül Romeva—, ha exposat que no té constància que els familiars dels presos polítics hagin donat el consentiment perquè es publiquessin enregistraments a dins de la presó. "No em consta que hagin demanat permís a les famílies de Junqueras, Romeva i Forn per difondre aquestes imatges", ha explicat la titular de Justícia.

La consellera considera, de fet, que s'han vulnerat els drets dels tres consellers amb la publicació del vídeo. Ha apuntat que, concretament, s'hauria vist afectat el dret a la intimitat, que és un dels drets fonamentals recollits per la Constitució.