Un militant de Vox i el número 12 en la llista del partit d'extrema dreta a l'Ajuntament de Madrid en les últimes eleccions municipals, s'enfronta a una petició fiscal de 3 anys de presó per presumptament col·laborar en unes pintades al mural feminista de Ciutat Lineal anomenat La unión hace la fuerza, la matinada del 8 de març de 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Luis Felipe Ulecia s'haurà d'asseure a la banqueta de l'Audiència Provincial de Madrid el 27 de febrer del 2024. El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte contra la dignitat i un delicte contra el patrimoni artístic. 

El Ministeri Públic relata en l'escrit d'acusació que "en la matinada del 8 de març de 2021, data en la qual se celebra el Dia Internacional de la Dona, després d'una discussió política en el si del districte de Ciutat Lineal, on el mes de gener de 2021, s'havia presentat una proposició per a l'eliminació del mural, l'acusat amb evident menyspreu cap a les dones va coadjuvar en el ratllat amb pintura negra sobre les imatges de totes les dones que apareixien representades en el mural feminista, de titularitat municipal, situat en el Centre Esportiu Municipal “La Concepció”, en el número 5 del carrer José del Ferro, de Madrid". 

La pintura, la prova del delicte

Entre les principals proves que arraconen al membre de Vox, que també va ser sotssecretari de les Joventuts del partit, és que la pintura que es va utilitzar per a l'acció vandàlica es va comprar amb una de les seves targetes de crèdit. El mural va ser creat amb l'objectiu d'ocupar l'espai públic per poder donar visibilitat a algunes dones que han tingut un paper rellevant a la història i com a mostra del rebuig a la violència de gènere.

En cas de ser condemnat, Ulecia haurà d'assumir una pena d'inhabilitació especial per a professió o oficis educatius, en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure, per un temps de 6 anys superior a la pena de presó imposada. A més, el membre de Vox haurà d'indemnitzar el consistori madrileny amb una quantitat de 10.065 euros pels desperfectes causats al mural. La fiscalia assenyala que "l'acció de vandalitzar va aconseguir una gran repercussió en els mitjans de comunicació, que per la seva evident naturalesa degradant i menyspreadora, constitueix un atemptat contra la dignitat de les dones destinatàries del mateix i del col·lectiu en el qual s'integren". Tanmateix, el jutge ha recordat a l'acusat que el procediment és susceptible d'aconseguir la conformitat amb la Fiscalia, és a dir, que assumeix la seva responsabilitat penal i pot veure reduïda la seva condemna.