Nova crida a omplir la caixa de solidaritat. Els republicans Josep Maria Jové i en Lluís Salvadó han de dipositar una fiança de 1.634.785,49 € abans del 25 de juny per l'organització de l'1 d'octubre. Per això des de la caixa de solidaritat i des d'ERC fan crides a la solidaritat econòmica. Si els dos diputats al Parlament no reuneixen els diners necessaris per pagar aquesta fiança, es procedirà a l’embargament de tots els seus béns. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar el 24 d’abril passat el processament dels diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per l'organització de l'1-O, que seran jutjats pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets pel seu paper en els preparatius de l'1-O. Inicialment la jutge els va imposar una fiança de responsabilitat civil de 2,8 milions d'euros a Jové i 1,6 milions solidaris entre tots dos processats, que feien un total de 4,5 milions d’euros.

La defensa de Jové va presentar recurs argumentant que els 2,8 milions d’euros que es demanaven ja estaven dipositats a la causa oberta al Tribunal de Cuentas pels mateixos conceptes. La jutge del TSJC va respondre amb una providència demanant la verificació d’aquest fet al Tribunal de Cuentas, i redueix l’import a fiançar el 25 de juny als 1.634.785,49 € fins que aquesta verificació no arribi.

Jové, exsecretari general d'Economia, i Salvadó, exsecretari d'Hisenda, han de personar-se mensualment al jutjat i tenen retirat el passaport i no poden sortir del país.