El governador de la Campània, Vincenzo de Luca, ha anunciat que vol imposar un toc de queda la nit del 31 d'octubre per evitar la propagació del coronavirus a les festes de Halloween, que ha titllat d"enorme estupidesa americana".

Vincenzo De Luca ha anunciat  a través de Facebook que el tancament començarà a les 22 hores d’aquella nit, amb la qual cosa no es podrà fer la celebració. “Halloween és aquesta enorme estupidesa. Una enorme estupidesa americana que hem importat al nostre país", ha insistit. "Halloween és un monument a la imbecil·litat", ha afegit.

Les afirmacions de De Luca, conegut per la seva personalitat histriònica, han corregut per tota Itàlia, i s'han fet virals amb emoticones sobre el tema.

L’1 de novembre és festa a Itàlia per celebrar el dia de Tots Sants, i les festes de Halloween d’estil nord-americà la nit anterior només s’han popularitzat des de fa pocs anys.

La Campània és la regió italiana amb capital a Nàpols. Està formada per les províncies d'Avellino, Benevent, Caserta, Nàpols i Salern, i té 13.595 km² i quasi sis milions d'habitants.