Cambrils ha rendit avui homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17A i ha agraït la labor que van realitzar aquell dia les forces policials i els equips d'emergències.

"Cambrils és terra de pau, acollida i solidaritat", ha afirmat l'alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, durant l'acte de commemoració dels atemptats gihadistes que fa un any van causar quinze morts a Barcelona i un a Cambrils, als quals han assistit un miler de persones i nombroses autoritats, com el president de la Generalitat, Quim Torra; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; les ministres Meritxell Batet i Reyes Maroto. També hi ha assistit el president del PP, Pablo Casado.

Mendoza, l'única autoritat que ha pres la paraula a l'acte que s'ha celebrat davant del Club Nàutic, on els terroristes van atropellar la multitud que caminava per la zona, ha destacat que aquests fets tràgics "no canviaran la voluntat de la societat d'apostar per la convivència i la democràcia" i que aquesta no caurà "en el discurs de la por i l'odi".

"Hem de seguir caminant i seguir construint una societat millor", ha remarcat l'alcaldessa, que ha volgut reconèixer l'"exemplar actuació" que van realitzar després dels atemptats les forces i cossos de seguretat i emergències.

Mendoza ha fet una "menció especial" al major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero i al conseller d'Interior Joaquim Forn per la gestió d'aquests atemptats, fet que ha provocat els aplaudiments dels presents a l'acte.