Fa 20 dies que els plens de tots els ajuntaments del país es van constituir i van investir els nous alcaldes i alcaldesses. Excepte a Cambrils, on la constitució del ple municipal s'ha celebrat aquest dijous i ha permès al socialista Alfredo Clúa fer-se amb la vara d'alcalde. Aquest endarreriment s'explica pel fet que la formació guanyadora dels comicis, Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), liderada pel ja exalcalde Oliver Klein, va impugnar el resultat de les eleccions municipals del 28-M. Després que la Junta Electoral de Zona, la Central i finalment el Tribunal de Justícia de Catalunya hagin desestimat els recursos de Klein, s'ha pogut celebrar el primer ple de la nova legislatura en aquest municipi del Baix Camp. 

Així, s'ha pogut materialitzar el pacte entre PSC, ERC, Junts i En Comú Podem per constituir un nou govern.  Amb els 11 vots favorables d'aquestes formacions, Clúa s'ha proclamat batlle de Cambrils per majoria absoluta, càrrec que ocuparà durant els primers tres anys de legislatura, quan passarà el relleu a la republicana Camí Mendoza, que liderarà el consistori el darrer any. En el seu discurs després de ser investit, el socialista ha remarcat que el pacte constitueix un govern "legítim" i ha demanat un clima de "serenor política" de cara al mandat que s'enceta. A la vegada, ha anunciat que aquest juliol es presentaran les línies programàtiques del Pla d'Acció Municipal (PAM) elaborat entre els quatre socis de govern. 

Per la seva part, l'exalcalde de Cambrils i nou cap de l'oposició, Oliver Klein, ha carregat durament contra tots els partits que aquest divendres han impedit que s'erigís en alcalde tot i ser la llista més votada en els darrers comicis. Així, el cap de llista d'NMC ha qualificat el pacte "de perdedors" i ha assenyalat que és "contrari" a la majoria de la ciutadania. En la mateixa línia, ha afirmat que els pròxims quatre anys desembocaran en una "reflexió" de la població sobre la classe política municipal.

La sessió plenària ha estat llarga i tensa i s'ha celebrat entre aplaudiments i alguna escridassada per part del nombrós públic present a la sala. Just abans de l'inici del ple, una vintena de persones s'han concentrat a l'exterior del consistori per mostrar el seu rebuig davant l'entrada de Vox. Precisament els dos regidors de la formació d'extrema dreta han estat els encarregats de constituir la mesa d'edat i fer el recompte dels vots dels 21 regidors que formaran part de la corporació municipal.