El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha lamentat el cas de les bessones de Sallent (Bages), que es van llançar dimarts des d'un tercer pis, i després una va morir i l'altra està ferida greu, i ha indicat que l'institut al qual anaven les joves "no va detectar cap situació específica d'assetjament" escolar. Ho ha dit en una roda de premsa aquest divendres a la Conselleria d'Educació per presentar els detalls sobre l'oferta d'educació obligatòria per al curs que ve, en què li han preguntat pel cas de Sallent. El conseller ha afirmat que el departament ha traslladat "tot el condol" per aquests fets, i que ha parlat directament amb la direcció de l'institut i l'alcalde de la localitat.

Ha explicat que, malgrat no tenir indicis, el Govern ha activat la Unitat de suport a l'alumnat en situació de violència (Usav) que actuarà en coordinació amb els professionals de Benestar Emocional, i també s'ha posat en funcionament l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògic (EAP) i el Programa de Benestar Emocional, per acompanyar el dol. Cambray ha assegurat que amb l'activació de la Usav es pretén "recollir tota la informació sobre el que ha pogut passar", en paral·lel a la investigació que estan duent a terme els Mossos d'Esquadra, i ha avançat que no descarten cap hipòtesi.

Preguntat per si des de l'equip d'orientació i psicològic del centre no es va detectar cap situació d'assetjament escolar que portés aquest fet, Cambray ha assenyalat que els fets “poden venir per causes multifactorials”.

Tot i que no ha entrat a valorar què va poder fallar i per quins motius el centre no va detectar que la situació de les dues germanes patien era greu, sí que ha assenyalat que l’acompanyament psicològic que rebien era "similar" al que es fa a altres infants i adolescents sense necessitat que darrere hi hagi un episodi d’assetjament. El conseller ha indicat que "quan hi ha un suïcidi és un fracàs de tota la societat, i en aquest cas malauradament són joves", i ha recordat que el departament l'any passat va fer una enquesta per conèixer l'estat de salut mental dels estudiants catalans, i que a partir d'aquí es va redactar una guia de prevenció del suïcidi.

Segons testimonis de Sallent, els darrers dies l’hostilitat cap a les dues bessones s’havien reforçat, segons El Caso. Fa pocs dies, i segons la versió que donen alguns dels alumnes i pares del centre, un grup de joves va envoltar la nena que ha mort, la van insultar i la van colpejar contra una paret. En altres ocasions el mateix grup de joves van donar cops i envoltar també les dues germanes, rient de la seva situació econòmica —vivien en un pis ocupat, després d’haver arribat a Sallent fa un parell d’anys— i també pel canvi de gènere que estava fent una d’elles.