El Bundestag ha advertit, en resposta a una pregunta del diputat de Die Linke Andrej Hunko, que si el CNI hagués espiat el president Carles Puigdemont a Alemanya això seria una pràctica il·legal. Un informe jurídic del Bundestag ho ha deixat palès i ha advertit que tindria conseqüències jurídiques.

"Les activitats dels serveis secrets estrangers contra la República Federal d'Alemanya són punibles d'acord amb l'article 99 del Codi Penal. L'espionatge d'estrangers a la República Federal d'Alemanya compleix també aquesta condició. La recollida no autoritzada de dades pot constituir una infracció administrativa o penal, segons la llei federal de Protecció de Dades", assenyala l'informe jurídic.

 

D'altra banda, el ministeri de l'Interior alemany ha respost a una altra pregunta del diputat, sobre si Espanya va utilitzar un geolocalitzador per monotoritzar el vehicle del president Carles Puigdemont a Alemanya, assenyalant que "no té cap coneixement (keine Erkenntnisse, en alemany)" de l'actuació de serveis secrets espanyols al país.

"El govern federal no té cap coneixement de mesures tècniques de serveis d'intel·ligència espanyols o d'autoritats policials espanyoles en territori alemany", ha assegurat en una resposta parlamentària.

Quan Puigdemont va ser detingut al land d'Schleswig-Holstein mitjans de Madrid van assegurar que el CNI havia seguit el recorregut del president en cotxe des de Finlàndia, i que havia intervingut de forma decisiva en la detenció a Alemanya, efectuada per la policia del país. Es parlava llavors d'un geolocalitzador al coche.

El diputat de Die Linke ha reclamat al govern alemany que ho investigui.