El cessament de Diego Pérez de los Cobos com a responsable de la Comandància de Madrid de la Guàrdia Civil no ha sorprès al Govern català, segons la seva portaveu, Meritxell Budó, que ha assegurat que el que sorprèn a l'executiu és que "a aquestes alçades algú descobreixi les praxis d'aquest senyor". "Quan es feien contra Catalunya ningú no deia res", ha retret.

 

En la roda de premsa posterior a la reunió de Govern, Budó ha advertit que aquest comanament de la Guàrdia Civil hauria d'haver estat cessat molt abans, ha assegurat que Catalunya va estar patint arran de l'1-O una repressió indiscriminada i que així ha seguit durant dos anys, sense que ningú demanés el cessament de De los Cobos.

"Ara potser perquè estan provant en les seves pròpies carns les males praxis d’aquesta persona, ara se n’adonen que no era l’adequada per estar al capdavant", ha lamentat.

Mediador

En ser preguntada sobre si coincideix amb l'exigència del president Carles Puigdemont sobre la necessitat que es garanteixi la figura del mediador o relator per reprendre la taula de diàleg amb l'Estat, ha coincidit que cal garantir la presència d'aquesta figura tot i que ha subratllat que en aquests moments el Govern no està abordant aquesta qüestió i no ho han tractat amb els socis d'ERC.

 

Budó ha evitat entrar en la polèmica entre el president de la Crida i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i la conselleria de Justícia, pel fet que no se li ha acceptat el permís laboral per sortir de la presó de Lledoners a treballar en aplicació de l'article 100.2 Reglament Penitenciari. Ha assegurat que "com a Govern" es mantenen en el que va expressar la consellera de Justícia i que quan personalment ha expressat la seva solidaritat amb el dirigent de la Crida ho ha fet a títol personal.